Grip op de kwaliteit van uw product en een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers.
Bij het proces van voedselverwerking is het voor de voedselveiligheid en houdbaarheid van essentieel belang dat dit in een juiste en constante temperatuur gebeurt. Daarbij is de luchtkwaliteit van groot belang: bacteriën, fijnstofdeeltjes, schimmels en virussen kunnen tot wel 3,5 uur in de lucht overleven. Ventilatie, temperatuurbeheersing en gefilterde schone lucht zijn nodig om de kwaliteit en veiligheid van uw product te waarborgen. Vervuiling van uw product en daarop volgende terugroepacties zijn namelijk voor veel bedrijven rampzalig. Daarbij moeten medewerkers prettig en veilig kunnen werken, wat een uitdaging is met warmte uitstoot van machines.
De omgevingstemperatuur en kwaliteit van de lucht hebben invloed op uw productieproces. Wij begrijpen dat u werkt met een hiërarchisch stelsel op het gebied van hygiëne en dat een stabiel en schoon binnenklimaat hier onderdeel van is. Overdruk, extra ventilatie en een koele hygiënische omgeving zijn dan ook uitgangspunt van dit concept. Het Food°Concept is het betrouwbare en intelligente systeem dat uw proces waarborgt.
Een alles-in-één klimaatoplossing dat volautomatisch het binnenklimaat in uw ruimte regelt door middel van sensoren. De sensoren meten continu of uw binnenklimaat voldoet, dit kan bijvoorbeeld op basis van CO2, luchtvochtigheid, geur en luchtvervuiling. Zodat er altijd volautomatisch op het juiste moment verwarmd, geventileerd of gekoeld wordt. Het systeem wordt volledig aangepast op uw wensen, waarbij energiezuinigheid en betaalbaarheid altijd in de basis liggen.
Een beheersd binnenklimaat op basis van over- of onderdruk is van groot belang om een constante temperatuur te realiseren zonder bekende complicaties als tocht. Het Food°Concept werkt op basis van overdruk of onderdruk, de temperatuur wordt hierdoor overal in de ruimte op hetzelfde niveau gehouden. Ook wanneer er geventileerd wordt. Dit is essentieel voor de voedselveiligheid, én ook zorgt het ervoor dat uw medewerkers aangenaam kunnen werken. Dit leidt tot vermindering van verzuim van uw medewerkers. Onderhoudsvrije overdrukcontrole en condensatiebestrijding is standaard geïntegreerd in het klimaatsysteem.
Het aantrekken van buitenlucht wordt alleen gedaan wanneer dit nodig is, wanneer de sensoren dit aangeven. Op deze manier wordt er energie bespaard. De aangetrokken buitenlucht wordt standaard gefilterd door speciaal ontwikkelde nauwkeurige filters. De filtratie kan daarnaast geheel naar eigen wens worden ingesteld, waaronder met HEPA filtratie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de lucht in uw productiehal niet vervuild wordt en aan de hoogst gewenste luchtkwaliteit wordt voldaan.
Verschillende soorten bedrijven hebben verschillende behoeften, door de modulaire opbouw van het Food°Concept wordt uw installatie op maat opgebouwd. Geen onnodig duur maatwerk, maar standaard bouwblokken die samen een unieke installatie vormen. Om een perfecte werking van het klimaatsysteem te kunnen garanderen wordt altijd eerst een klimaatonderzoek verricht. Dit kan op locatie, maar ook via simulatie (bij nieuwbouw). Op deze manier is het systeem altijd klantspecifiek uit te breiden en/of aan te passen aan (variërende) wensen.
Door de modulaire opbouw is de montagetijd kort en ondervindt u minimale hinder op de werkvloer. Eenmaal in gebruik kan u het systeem makkelijk zelf instellen en beheren met een paneel aan de wand (decentraal) of de web-based omgeving (centraal). De web-based omgeving kunt u raadplegen met een pc of laptop maar ook via mobile devices zoals een tablet. Tot slot is het systeem compact en kan het makkelijk op het dak worden geplaatst. Hierdoor houdt u buiten op het dak ruimte over voor zonnepanelen en binnen kostbare productieruimte over. Bovendien kan onderhoud (veelal) uitgevoerd worden zonder verstoring van de werkvloer.
Het Food°Concept is in verhouding met andere klimaatconcepten voor de voedingsmiddelenindustrie bescheiden in investering en de onderhoudskosten zijn laag. Ons systeem is betrouwbaar en energiezuinig dankzij de ventilatieregeling op basis van sensoren. Zo verbruikt u nooit meer dan nodig en bespaart u op de energiekosten. Daarnaast kan energie worden bespaard door bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt van machines te verplaatsen naar kantoren waar geen natuurlijke verwarming plaatsvindt. Op deze manier is er minder verwarmingscapaciteit nodig in uw gehele pand. Ook koeling wordt energiezuinig gerealiseerd door gebruik te maken van (gefilterde) buitenlucht en nachtkoeling. Al deze efficiënte technieken zorgen ervoor dat uw maandelijkse energielasten aanzienlijk worden verminderd.
Het Food°Concept is toekomstbestendig met innovatieve technologie en duurzame mogelijkheden. Zo kan u voldoen aan de steeds strenger wordende duurzaamheidseisen die gesteld worden. Het systeem is zeer energiezuinig door sensoren en dynamische warmteterugwinning. Daarnaast is het concept gasloos en met een warmtepomp in te zetten en kan het worden gekoppeld aan de centrale opwekking. U heeft dus niet alleen een klimaatsysteem dat nu een goed binnenklimaat biedt, maar u investeert ook in een duurzame toekomst.
Constante temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en filtering worden continu bewaakt.
Dankzij uitgekiende techniek en duurzame kwaliteit.
Uitermate geschikt voor speciale eisen en wensen, zoals materiaalkeuze, van de foodsector door de modulaire opbouw.
Intelligente technieken en efficiënt onderhoud bewaken uw productieproces met minimale hinder op de werkvloer van de opbouw tot het onderhoud.
Waarbij we op voorhand een impactanalyse maken.
Het concept is op basis van veel projecten en jarenlange ervaring samen met de voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld.